Cold Press Neden Önemli?

Detoks içeceklerinin soğuk sıkım yöntemiyle hazırlanan sebze-meyve suları olduğunu artık tahmin ediyoruz ki herkes biliyor. Cold press olarak anılan bu yöntemin bize ne ifade ettiğini gelin tek yazıda inceleyelim.

Öncelikle işin en can alıcı noktası şu ki; cold press ile hazırlanan ürünlere, raf ömrünü uzatmak amacıyla yapılan koruyucu madde eklemeleri veya pastörizasyon gibi işlemler asla uygulanmıyor. Yani cold press yöntemi sebze ve meyvelerin besin değerlerinin en yüksek oranda korunduğu, en sağlıklı üretim tekniği.

Evet marketlerde de üzerinde “Katkısız”, “%100 doğal” veya “Taze sıkım” yazan içecekler görüyoruz ama bu içecekler eğer rafta duruyorlarsa, bilin ki katkı maddesi içermeseler bile ömürlerini artırmak amacıyla muhakkak pastörize edilmişlerdir. Bu nedenle de besin değerlerini çok büyük oranla kaybetmiş oluyorlar.

Peki köşe başlarında gördüğümüz vitamin büfelerden veya evimize en yakın tostçudan aldığımız taze sebze-meyve sularından bir farkı var mı? Eğer cold press kullanmıyorlarsa elbette farkı var. Çünkü bazı üreticiler ürünlerini hızlı bir şekilde hazırlayabilmek için makine kullanıyorlar. Bu tip makinelerdeki yüksek hızda dönen metal bıçaklar sıkım sırasında ısı oluşumuna sebep oluyor. Isı da işlenmemiş sebze ve meyvelerde besin değerlerini ayrıştırıyor ve yine kayıplara yol açıyor.

Şöyle düşünelim; bitkiler doğanın bize verdiği en mucizevi hediyelerdir. Vücudumuz için gerekli olan, tedavi edici, onarıcı tüm vitaminleri, mineralleri, enzimleri içlerinde tutarlar. İşte onların içlerindeki bu mucizeyi dışarı çıkarabilen tekniğe biz cold press diyoruz.

Cold press sayesinde vücudumuz için gereken her şeyi bütünüyle, kaybolmadan, değişime uğramadan vücudumuza aktarıyoruz, toksinlerimize elveda diyoruz, ödemlerimize baybay diyoruz, ideal kilomuza hoş geldin diyoruz, gençleşiyoruz, güzelleşiyoruz, yenileniyoruz, mucizeyi gerçekleştiriyoruz. 🙂

Sağlıklı günler…


Bir Cevap Yazın